Wonen

Progressium B.V. biedt beschermd wonen in Arnhem en omgeving voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking of verslavings-, gedrags- of psychische problemen.

Beschermd wonen met zorg en aandacht

Progressium B.V. biedt beschermd wonen in Arnhem en omgeving voor kinderen, (jong)volwassenen en ouders met één of meer kinderen. Afhankelijk van de situatie van de persoon in kwestie bieden wij een passende woonvorm. Of het nou gaat om iemand met een licht verstandelijke beperking of verslavings-, gedrags- of psychische problemen, bij Progressium B.V. staan we klaar voor iedereen. Woonvormen die wij aanbieden zijn: gezinshuizen, moeder-kind huizen en zelfstandig wonen met begeleiding. Cliënten kunnen terecht op meerdere woonlocaties van Progressium B.V., afhankelijk van de hulpvraag en behoefte. Daar krijg je de aandacht, zorg en ondersteuning die je nodig hebt om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Binnen Progressium B.V. staat zorg en aandacht centraal, iedereen is uniek en verdient een oplossing die bij de situatie past. Van begeleid wonen tot zelfstandig wonen.

Beschermd wonen op kleine schaal

We werken graag in kleinschalige teams, zodat je als cliënt alleen maar vertrouwde gezichten ziet. Vertrouwde gezichten die je begeleiden en ondersteunen op dagelijkse, wekelijkse of misschien wel maandelijkse basis. Niet alleen bij wonen, maar bij alles wat met jouw persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. We stemmen de begeleiding af op jouw situatie. Op wat je al kunt, op wat je nog niet zo goed kunt en vooral ook op wat je in de toekomst zelfstandig wilt kunnen.

Beschermd wonen voor (jong)volwassenen

Ons team in Arnhem helpt je met allerlei praktische, emotionele en sociale vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig te kunnen wonen. Je kunt daarbij denken aan hulp bij de dagelijkse bezigheden, bij het omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid, bij het vinden van een passende baan of studie en noem maar op. Kortom: wij helpen je met thema's die voor jou als (jong)volwassene van belang zijn.

Beschermd wonen voor moeder en kind

Wanneer je een kind krijgt komt er veel op je af. Dat is niet altijd even makkelijk. Met beschermd wonen voor moeder en kind bieden we jonge moeder (met een licht verstandelijke beperking) ondersteuning bij de opvoeding van hun kind. Samen met de cliënt werken we aan zijn/haar ontwikkeling. We begeleiden je als cliënt niet alleen bij de opvoeding van jouw kind, maar we helpen je ook bij het vinden van een baan of studie die past bij jouw situatie. Zo zorgen we samen voor een goede toekomst, voor zowel moeder als kind.

Locaties voor beschermd wonen in Arnhem

Progressium B.V. kent meerdere locaties voor beschermd wonen in Arnhem haar omgeving. Zo kunnen jongeren en kinderen terecht in verscheidene gezinshuizen, jonge moeders met kinderen in de daarvoor bestemde moeder kind huizen en (jong)volwassenen en gezinnen in eigen appartementen. Deze locaties variëren in sfeer en mate van begeleiding, maar bieden allemaal een stabiele, veilige en rustige omgeving waarin er stappen kunnen worden gezet naar meer zelfstandigheid.

Aanmelden voor beschermd wonen?

Wil jij je aanmelden bij Progressium B.V. of wil jij graag meer informatie? Neem dan eens contact met ons op.

Cliëntwaarderingsonderzoek