Over ons

Niet zomaar een mozaïek!

Wij geloven in herstel door middel van juiste en passende zorg. Net zoals een mozaïek, geloven wij dat elk mens een kunstwerk is. Hiervoor is geduld en geleidelijke progressie benodigd. Indien ieder stuk van dit kunstwerk zorgvuldig wordt geplaatst en er het juiste licht op wordt geschenen, dan krijg je een uniek en prachtig geheel. Dit is ook de wijze waarop wij onze zorg aanbieden en waarom onze logo tot stand is gekomen in de vorm van een mozaïek.

Voor wie?

Progressium B.V richt zich erop om stabiliteit en structuur te bieden en zelfstandigheid te bevorderen bij onze cliënten. Wij richten ons op (jong)volwassenen/jeugdigen. Ook is er aandacht voor gezinnen met een interculturele achtergrond, met aandacht voor identiteit. Wij willen mensen helpen die vastlopen in hun leven, ze raken daardoor de regie kwijt en kunnen zich moeilijk zelf redden. Dit vormt voor hen een grote belemmering bij het participeren in de maatschappij. Ons doelgroep bestaat uit de volgende mensen: Mensen met een verstandelijke beperking, een verslaving, gedragsproblemen etc. Wij bieden hen zorg op maat en 24 uurs begeleiding. 

Specialistische aandacht

Wij geloven dat iedereen kan excelleren, maar elk individu heeft daarvoor specialistische aandacht nodig. Deze specialistische aandacht wordt geboden doordat Progressium B.V. een cliënt als een uniek individu ziet en niet als een dossier. Wij waken ervoor om onze cliënten niet te overvragen, maar juist te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Zo willen we uiteindelijk in samenwerking met de cliënt tot een punt komen waar de zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroot wordt. Denkend in oplossingen streven we ernaar er samen uit te komen. We werken als team samen met de cliënt, door middel van een zo nauw mogelijke samenwerking tussen multidisciplinaire mensen proberen we het best mogelijke resultaat te behalen. 

Aanpak

Progressium B.V. pakt problematiek aan met aandacht voor identiteit en zingeving, dit doen we door de cliënt intrinsiek te motiveren om zichzelf te ontwikkelen. Wij werken vanuit een houding van flexibiliteit, wij hebben geen 9 tot 5 mentaliteit. Er is altijd iemand beschikbaar om te helpen. Deze flexibiliteit strekt zich ook tot de cliënt, zo veren wij mee met de behoefte van de cliënt. Hierdoor kunnen we ook de zorg laagdrempelig houden. De cliënt kan altijd binnenkomen en er is altijd iemand aanwezig om diegene te helpen. Zo proberen we een sfeer te creëren waarbij de cliënt zich op zijn gemakt voelt, ook als diegene bijv. de Nederlandse taal niet  beheerst, zal er iemand zijn om de cliënt te begeleiden in zijn/haar moedertaal. Of wanneer er een aanpassing nodig is qua niveau van de Nederlandse taal, zal hier rekening mee gehouden worden.

Streefdoel

Progressium B.V. streeft ernaar met volle belangstelling naar de problemen van onze cliënten te luisteren, met een open geest en open hart. Dit alles proberen wij te bereiken met een grote mate van professionaliteit en kwaliteit. Dit doen we door middel van een goede voorbereiding en een zorgvuldig proces, zo proberen wij de best mogelijke zorg aan te bieden. Het aanbieden van de best mogelijke zorg doen wij in een omgeving waarin de cliënt zich geborgen en veilig voelt. Enkel in een veilige omgeving kan de cliënt zich optimaal ontplooien. Progressium B.V. is altijd nabij en staan altijd klaar voor onze cliënten om dit te realiseren!

Cliëntwaarderingsonderzoek